(function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();

Om oss

Myhrerenga borettslag ligger sentralt på Skedsmokorset (Åsenhagen 3 til 15) og ble etablert i 1967.
Borettslaget består av 7 lavblokker med totalt 168 leiligheter, med store grøntarealer mellom hver blokk.

Borettslaget ligger få minutter fra både barne- og ungdomsskole, og det er flere barnehager i gangavstand.
Offentlig kommunikasjon er også lett tilgjengelig, enten rett ved hovedveien, eller via knutepunktet på Skedsmokorset.

Borettslaget har 100 garasjeplasser og 104 parkeringsplasser som kan leies ut til andelseiere, samt ca. 40 gjesteplasser.

Det ble på ekstraordinær generalforsamling våren 2009 vedtatt at borettslaget skal rehabiliteres i henhold til forslag utarbeidet av Sintef, i samarbeid med USBL, med oppstart i 2010. Utførende entreprenør var Agathon Borgen.

Passivhusrehabiliteringen har to hovedmål: å ta vare på den varmen som produseres i boligen gjennom ekstra god isolering, og å produsere energi gjennom varmepumper og solfangere.

De syv blokkene ble tilleggsisolert med 20 cm. isolasjon, og fikk nye fasader av tegl og Cemberit-plater. Det var fokus på damp og vindtetting, samt på å eliminere kuldebroer i byggene. Dette medførte blant annet at balkongene fikket helt nytt bæresystem på utsiden av bygningskroppen, slik at kulden ikke går via balkongene og inn på leilighetsgulvene.

Det ble montert et helt nytt balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning, noe som bedrer luftkvaliteten inne i leilighetene. Via en varmeveksler vil den varme luften som trekkes ut, varme opp den kalde luften som trekkes inn.

Ombyggingen innebar blant annet installasjon av varmepumper i fyrrommet, og høyeffektive solfangere på taket til den ene blokken.

Borettslaget sparer med denne passivhusrehabiliteringen ca. 2,1 millioner KWh årlig, har et bedre inneklima og en mer vedlikeholdsvennlig fasade.

Prosjektet var svært ambisiøst, og byggkostnaden var adskillig høyere enn ved en vanlig fasaderehabilitering. Når man ser kostnaden over tid, vil prosjektet likevel lønne seg med tanke på besparelsene borettslaget vil ha i form av lavere energikostnader til oppvarming/varmtvann.
Prosjektet har også fått innvilget betydelig økonomisk støtte fra Enova.

Prosjektet var ferdigstilt i mai 2011, bortsett fra opparbeiding av utearealer og reklamasjonssaker.

I 2011/2012 renoverte vi også alle våtrom, og skiftet ut soilrør og vannrør. Utførende entreprenør varAF bygg.

Artikler om Myhrerenga

Her finner du linker til forskjellige artikler som har vært skrevet om rehabiliteringsprosjektet i Myhrerenga borettslag.

I forbindelse med rehabiliteringen av blokkene fikk borettslaget i januar 2011 besøk av Boligminister Liv Signe Navarsete . Vi har her forsøkt å samle artiklene som ble skrevet i etterkant av dette:

Artikler fra 2010